Inga besparingar inom polisen i Västmanland

I Dalarna hotas 14 av 17 polisstationer av nedläggning på grund av sparkraven inom polisen. Men något liknande kommer inte att drabba Västmanland, enligt ordföranden i Polistyrelsen i länet.
Nästan hälften - tio av landets 21 - polismyndigheter går med underskott. Sammanlagt är underskottet 360 miljoner kronor. Enligt rikspolischefen Sten Heckscher säger måste de lokala myndigheterna effektivisera och spara, bland annat genom att samarbeta. I Dalarna hotas 14 av 17 polisstationer av nedläggning, men i Västmanland är något sådant inte aktuellt. - Vi har inga som helst sådana planer, säger Göran Magnusson, ordförande i Polisstyrelsen i Västmanland. Enligt Göran Magnusson har Västmanlandspolisen genomfört nödvändiga besparingar för flera år sedan. - Vi har en ekonomi i balans. Vi har haft exceptionellt många mord i länet under förra året, men har vi ändå lyckats. - Det handlar om planering. Det är som i hushållskassan i stort sett; det är samma metoder, säger Magnusson till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista