Bilist skadades av sten

En 23-årig kvinna som kom körande i sin bil på E18 förbi Talltorpsmotet i Västerås strax före ett i natt, skadades när någon släppte en 8 hekto tung sten från gångbron ner på hennes bil.
Stenen slog genom vindrutan med full kraft och träffade enligt vakthavande kvinnan i sidan av huvudet. Kvinnan skadades lindrigt men ligger kvar på Centrallasarettet för observation. Vakthavande Thomas Hedmark på Västmanlandspolisen säger att kvinnan ändå hade tur som inte träffades av stenen mitt i huvudet. Då hade skadorna troligen blivit livshotande. Den senaste tiden har polisen haft problem med personer som medvetet utsätter bilister för faror. Vid fyra tillfällen den senaste tiden har någon lagt ut bilskrot på vägbanan nattetid, på E 18 och på riksväg 67. Vakthavande säger att situationen börjar bli oroväckande och uppmanar personer som sett något misstänkt att kontakta polisen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".