Sverigedemokraterna i Sala - ett osynligt parti enligt kommunalråd

Det främlingsfientliga partiet Sverigedemokraterna får inget lokalt partistöd från Sala. Som vi berättat tidigare avslog kommunstyrelsens arbetsutskott igår partiets begäran. Kommunen stödjer sig på kommunallagen, som säger att ett parti dels måste vara lokalt registrerat och dels delta i det politiska arbetet. Sverigedemokraterna uppfyller inget av dessa krav.

Kommunalrådet Carola Gunnarsson skräms av att Sverigedemokraterna i Sala i praktiken är ett osynligt parti:

- Jag tycker det är beklagligt att en person som har fått väljarnas förtroende inte försöker att leva upp till det förtroendet och ta sitt ansvar. Jag tycker också att det är lite skrämmande att man vill vara anonym som representant för ett parti, säger Carola Gunnarsson. Jag måste ju då ställa mig frågan ”hur ser vårt demokratiska samhälle ut och hur kan vi slå vakt om det?”, om man inte ens vågar rakryggat stå upp för att man representerar ett parti, utan väljer att göra det i lönndom under anonymitetens mantel, säger Carola Gunnarsson till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista