Arbogas sporthall dröjer

Bygget av den nya sporthallen i Arboga är fem veckor försenat. Det är husets betonggrund som måste göras om, och därmed kan inte hallen invigas efter jul som det var tänkt.

- I samband med gjutning av betongplattan har det blivit ojämnheter. Sedan har vi tittat på vad man behöver göra för åtgärder, och det innebär att vi får lite förseningar, säger Bo Antonsson, chef för tekniska förvaltningen i Arboga.

- Vi räknar inte med några extrakostnader mer än den försening som det blir, menar Tommy Ahlberg, fastighetsingenjör i Arboga.

Man har inte hunnit planera några tävlingsmatcher för några av Arbogas idrottsföreningar i nya idrottshallen ännu. Det som händer är att handbollsdamerna, som spelar i division ett, inte kan börja träna där direkt efter jul.

Även skoleleverna får vänta. De kommer alltså inte att kunna börja vårterminen med idrott i den nya idrottshallen, som det var tänkt.

- Framför allt är det ett streck i planerna för dem som planerat att bedriva aktiv verksamhet i lokalerna. Det är naturligtvis olyckligt ur den synpunkten, säger Bo Antonsson.