Ny förskola på öster i Köping?

I Köping vill man nu satsa på att bygga ytterligare en förskoleavdelning. Då kan man se till så att alla barn i de stora barnkullarna får plats och så kan man komma tillrätta med den skeva placeringen av förskolor. Idag finns det många förskolor på väster, medan det finns många barn på öster.

En förälder som har drabbats av obalansen är Diana Selander, som har sina barn på förskolan Trollsländan, en bra bit i från hemmet.

- Nu har jag faktiskt köpt en bil för att kunna åka hit och släppa av barnen. Annars fick jag gå förut, genom hela Köping. Det säger Diana Selander, som bor på östra delen i Köping men som har sina barn på förskolan Trollsländan som ligger på Nibblesbacke.

Sådana problem vill Barn- och utbildningsnämnden nu förebygga genom att öppna en ny förskoleavdelning på östra sidan av Köping. Det är inte alldeles lätt att se var den ska ligga, men ett förslag är att bygga den i samband med förskolan Lärkan som finns på Ringvägen. Först ska frågan utredas, beslutet tas av kommunstyrelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".