Miljövänlig energieldning

Idag fick det kommunala energibolaget Mälarenergi ta emot bevis på att företaget är miljöcertifierat. Samtidigt eldas det för fullt i den gamla oljepannan.
Det är Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut som delar ut den här ISO-märkningen. - Den är mycket viktig för Mälarenergi, säger Mälarenergis styrelseordförande Kent Ryberg till P4 Västmanland. - Många kunder frågar om vi är miljöcertifierade, och nu riskerar vi inte att de vänder sig till andra kunder, säger Kent Ryberg. Men samtidigt som Mälarenergi tar emot sitt diplom eldas det på grund av elbristen för fullt i den gamla, inte särskilt miljövänliga oljepannan. - Eftersom det har varit så kallt och det samtidigt finns så lite vatten i magasinen, har oljepannans ägare Aroskraft beslutat att köra oljepannan. Det säger Mälarenergis miljöchef Torbjörn Strömberg. Oljepannan kommer att vara i drift i ytterligare ett par dagar, sen stängs den av - om inte vädret återigen slår om och blir väldigt kallt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".