Kunskapsskolan har problem

Den nystartade friskolan ''Kunskapsskolan'' i Västerås har problem. Skolchefen har slutat, liksom en del elever. Detta trots att skolan bara varit i gång i fyra veckor.
Skolan har fått klagomål på att de tillfälliga lokalerna på Hässlö är bullriga. Dessutom sägs att det är mycket spring, att det finns för få lärare och att eleverna därför ofta inte har någon att få hjälp av. T.f skolchef Benita Brooks Lundberg säger till P4 Västmanland att det är naturligt att en del elever nu upptäcker att skolans arbetssätt inte passar dem, och därför väljer att sluta. Hon säger också att det endast är en liten del av eleverna som slutat. För att komma tillrätta med bullret ska man under höstlovsveckan sätta upp extraväggar och ljudisolera på annat sätt. Under en övergångsperiod har man också begränsat de fria rasterna, och också i övrigt infört mer struktur för eleverna. Benita Brooks Lundberg säger också att den tidigare skolchefen slutat av personliga skäl, och att det inte handlar om någon schism inom skolledningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista