Klart att servera alkohol på ABB-arenan

Nu är det klart att det får serveras alkoholhatliga drycker i den nya ABB-arenan i Västerås.

Individ- och familjenämnden har beviljat utskänkningstillståndet redan tidigare och igår blev det klart att restaurangen uppfyller även kraven på bland annat brandsäkerhet och därmed är det fritt fram att servera alkohol i arenan.

Förutom att krögaren får serverar alkohol i restaurangen har krögaren även tillstånd att servera vin och starköl under pauserna på mindre serveringsställen.

-Det här är första gången som den här typen av stora evenemangshallar har fått permanent alkoholtillstånd och därför ska individ- och familjenämnden ha utökad tillsyn, säger Tage Sandström, utredningssekreterare vid Individ - och familjenämnden i Västerås, till P4 Västmanland.

-För att undvika eventuella sammandrabbningar mellan supportrar till hemma-  och bortalaget under sportevenemang, är det tänkt att supportergrupperna ska gå till olika serveringsställen, säger Tage Sandström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".