Fagerstabo misstänkt i pedofilnätverk

Polisen har hittat över en miljon barnporrbilder hos åtta män i Stockholm, Göteborg, Fagersta och Kristinehamn. Männen misstänks ingå i ett internationellt pedofilnätverk, det uppger Rikskriminalpolisen för TT.

Männen är mellan 30 och 58 år och greps vid en polisrazzia i juni år, men först nu står det klart hur stort det svenska beslaget är.

Tre tillslag skedde på adresser i Stockholm, tre i Västra Götaland, ett i Värmland och ett i Västmanland. Vid husrannsakningarna beslagtog polisen datorer och digitalkameror. Vad som till en början såg ut att vara ett beslag på ett par tusen barnporrbilder visade sig bli mycket större än befarat.

Även i en rad andra länder har polisen slagit till mot misstänkta pedofiler, däribland i Frankrike där 25 gripits. En razzia i Australien förra året har gett de spår som man nu följer. På måndag kommer Europols omfattande utredning att offentliggöras vid en presskonferens i Haag i Nederländerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".