Anrik galopptävling i fara

Den traditionsfyllda hästkapplöpningstävlingen Grand National i Strömsholm är nu i farozonen. Det är hindertävlingen Steeplechase som kanske inte blir av.
Ett par av orsakerna är brist på sponsorer till tävlingen och svårigheter att locka ett tillräckligt stort startfält. - Redan i fjol märkte vi att det var svårt att få ihop ett startfält, säger en av arrangörerna, Thomas Quist, till P4 Västmanland. Hästkapplöpningar i Strömsholm är en mer än 100-årig tradition. Grand National arrangeras av Amatörridklubben och har arrangerats varje år sedan 1974. I fjol startade bara fyra hästar. Men även om frågetecknen hopar sig, behöver inte det tyda på att tävlingarna blir inställda. - För ett tiotal år sedan upplevde vi en liknande svacka inom Steeplechase, även då var det svårt att få i hop ett startfält, men senare under 1990-talet lyckades vi få ihop bra startfält, säger Thomas Quist. Inom ett par veckor kommer ett definitivt beslut om Grand National att fattas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".