Polisen anställer i Norberg

Polisens kontaktcenter, PKC i Norberg kommer att utöka sin personalstyrka med minst 10 personer.

- Det är ju jättebra. I en sådan här kommun händer det inte så ofta att det blir så många lediga arbeten. Vi har rekryterat personal från dem som är arbetslösa i samarbete med Arbetsförmedlingen, så det är de som betalar utbildningen, säger Bo Jansson som är chef för Polisens kontaktcenter i Norberg.

PKC tar, via telefon, emot polisanmälningar om enklare brott och lämnar även upplysningar om polisiära frågor.

Just nu utbildas drygt 10 personer till att bli operatörer på Polisens kontaktcenter i Norberg. Som det ser ut nu har kontoret huvudansvaret för att ta emot polisanmälningar via numret 114 14 från Västmanland, Gävleborg och Örebro län. Från årsskiftet kommer kontoret även att ta emot samtal från Uppsala län och det är därför som måste man nyanställer.

I och med att arbetsstyrkan ökar från 32 till 42 blir Polisen en av Norbergs största arbetsgivare. I framtiden har Polisen planer på att rationalisera antalet kontaktcenter i landet till sju stycken och då tror Bo Jansson att det kan det bli aktuellt med ännu fler nyanställningar. På grund av det ökade antalet anställda kommer Polisens kontaktcenter att behöva flytta till nya lokaler.

- Vi ska flytta in i kommunhuset. Där har man utrymt biblioteket och håller på att bygga om så det ska passa vår verksamhet, säger Bo Jansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".