Oro bakom beslut om omhändertagande

Oro angående flickans hälsa låg bakom beslutet i november att omedelbart omhänderta den femåriga flicka som igår fördes bort av sin mamma, enligt Individ- och familjenämndens ordförande i Västerås, Mats Ericsson.
Enligt Mats Ericsson var orsaken till beslutet att omhänderta flickan att mamman i november åter fick psykiska problem. - Vi kände tillräckligt stark oro för flickans hälsa och utveckling för att förbereda ett mål om omhändertagande enligt Lagen om vård av unga, LVU, säger Mats Ericsson till P4 Västmanland. I väntan på att man skulle hitta ett familjehem har den femåriga dottern bott hos sin pappa och farmor. Sedan dess har mamman bara fått träffa sin dotter under bevakning. I måndags fick mamman del av utredningen bakom beslutet att omedelbart omhänderta flickan enligt LVU, och igår hämtade hon sin dotter under ett obevakat ögonblick och försvann.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".