Länets vägar ska förbättras

Länsstyrelsen hoppas få 658 miljoner kronor av regeringen för att fortsätta arbetet med att förbättra länets vägar de kommande elva åren.
Det västmanländska vägnätet har under de senaste fem - sex åren genomgått en ordentlig upprustning. Bland annat förbättringen av vägen mellan Sala och Norberg och det mötesfria arrangemanget på E 18 från länsgränsen fram till Köping. Den hårt kritiserade riksvägen mellan Virsbo och Fagersta har också genomgått en nödvändig förbättring, och längre tillbaks fick man stigningsfiler från Oti på länsväg 68 mot Skinnskatteberg. De nya pengar som nu ska finansiera upprustningar och nybyggnation under de kommande elva åren innehåller en fortsättning på samma sträcka - fler stigningsfiler väster om Skinnskatteberg mot Riddarhyttan, där riksvägen når rekordhöjden 245 meter över havet. I olycksdrabbade Oti-korset blir det en rondell, liksom på genomfarten i Fagersta. Där har redan en rondell byggts, och nu blir det fler efter ett flerårigt önskemål från kommunledningen. De mötesfria landsvägarna blir också fler. Sträckan Fagersta - Avesta liksom de sju mil som länsväg 66 går mellan Västerås och Fagersta. Samma sak mellan Köping och Kungsör, och från Heby fram till länsgränsen mot Uppland. Länsväg 250 mellan Åsby och Kolsva byggs ut, och en ny väg mellan Hallstahammar och Surahammar blir verklighet. Om det blir mer pengar än beräknat vill länsstyrelsen också hjälpa till med finansieringen av ombyggnaden av länsväg 67 mellan Heby och Tärnjö.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".