Personalen på daghemmet orolig och ledsen

Daghemspersonalen var inte informerad om alla omständigheter kring den bortförda flickan och hennes mamma, och är nu mycket orolig för vad som kan ha hänt, enligt områdeschefen Barbro Johansson.
Sedan den femåriga flickan omhändertogs i november har den nu efterlysta mamman bara fått träffa sin dotter under bevakning. Det som kan ha utlöst bortförandet igår är att kvinnan i måndags fick del av socialtjänstens utredning kring flickans framtid. Efter ett bevakat besök på dagiset - Malmaberg Östra Förskola i Västerås - på förmiddagen igår kom mamman sedan tillbaka på eftermiddagen. Hon tog då med sig flickan utan att personalen märkte något. - Personalen tycker att det hela är arbetsamt och känner stor sorg. De är oroliga för vad som kan ha hänt, och tycker att det är väldigt tråkigt, säger områdeschefen Barbro Johansson till P4 Västmanland. De anställda på daghemmet hade inte informerats om flickans och mammans hela bakgrund. - De visste om utredningen kring omhändertagandet och att mamman inte mådde bra och hade vård, men ingenting om bakgrunden i övrigt, säger Barbro Johansson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".