Nya språkör bakom (mp):s medlemsökning

Miljöpartiet fick över 2 000 nya medlemmar förra året. Ökningen kan delvis bero på att partiet fått två nya språkrör. Det tror i alla fall västeråsaren Håkan Wåhlstedt, partisekereterare i Miljöpartiet.
Miljöpartiets två nya språkrör, Maria Wetterstrand och Peter Eriksson, har en stor del i att medlemsantalet ökat i Miljöpartiet, tror partisekreteraren Håkan Wåhlstedt. - Ökningen är ganska jämnt fördelad, men vi har vissa toppar. I Norrbotten ökade vi med 70 procent, och det beror ju delvis på Peter Eriksson som är väldigt framgångsrik i Kalix. Även i Sörmland ökar medlemsantalet, och därifrån kommer det andra språkröret, Maria Wetterstrand. - Där har man också lyckats med att få en ökning i alla kommuner, och har fått representation i alla kommunfullmäktige, säger Wåhlstedt till P4 Västmanland. Det har partiet inte lyckats med i Västmanland. I några kommuner i länet har man inget mandat alls i kommunfullmäktige. Det verkar alltså som om det har betydelse från vilket län språkrören kommer, men att det inte spelar lika stor roll för medlemsantalet vilken länstillhörighet partisekreteraren har. - Nej, det är ju väldigt tråkigt. Men vi ökar faktiskt i Västerås, och jag är ju inte bara västmanlänning utan västeråsare också! säger Håkan Wåhlstedt till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".