Butik får ha öppet trots avspärrning

Morgonens brand på Erikslund i Västerås är släckt, men det finns fortfarande en explosionsrisk. Butiken Billiga Nisses får ha öppet idag trots att halva parkeringen är avspärrad.
Det var klockan fem på fredagsmorgonen som branden på bilskroten ute på Erikslund i Västerås bröt ut. Räddningstjänsten kunde ganska snabbt rycka ut och släcka branden. Men området, med en radie på 300 meter, är avspärrat fram till klockan sju i morgon bitti, lördag. Detta på grund av risk för att en överhettad gastub ska explodera. Gränsen på 300 meter går rakt igenom butiken Billiga Nisses parkering. Ett tag så det ut som om butiken skulle behöva ha stängt. Men vi elvatiden idag fick affären klartecken från Räddningstjänsten att öppna dörrarna. - Om det här hade hänt före jul skulle det ha varit katastrof, säger butikschefen Siv Sigvardsson till P4 Västmanland. - Då använde vi alla P-platserna, ända upp mot bilskroten. Det är tur i oturen att det hände nu, när vi inte har så många kunder. Reaktionerna bland personal och kunder var blandade idag på förmiddagen - allt från obehag till total oräddhet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".