Mordrättegång i hovrätten

Idag inleder hovrätten rättegången mot den man som under tortyrliknande former tog livet av den kvinna som hittades död i en utbränd bil utanför Skinnskatteberg förra våren.
Det var i maj förra året som den 42-åriga kvinnan hittades död i en utbränd bil i närheten av Skinnskatteberg. Hon hade då under fem månader utsatts för systematisk tortyr, som till slut ledde till hennes död. Mannen medger att han misshandlat henne under en längre tid, men han anser inte att det våld han utsatt henne för orsakat hennes död. Mannen överklagde tingsrättens dom. Han medger visserligen att han tagit livet av kvinnan, men tycker att det finns förmildrande omständigheter, och vill att straffets tidsbestäms och att skadestånden är för höga. Han och hans advokat Lars Lundén, föreslår istället att han döms för misshandel och olaga tvång, med ett betydligt mildare straff än livstids fängelse. Dessutom vill den åtalade att den rättspsykiatriska undersökningen av honom görs om. Vid den förra undersökningen kom man fram till att mannen inte lider eller led av någon allvarlig psykisk störning när kvinnan dog. Idag inleder hovrätten en ny rättegång mot mannen. Rättegången hålls i Karlskoga tingsrätt och kommer pågå hela veckan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".