Fackförbund kritiska mot psykiatriledning

Vårdförbundet och Kommunal är mycket kritiska mot ledningen för psykiatrin på lasarettet i Västerås för att de inte lyssnar på personalen och åtgärdar de fel och brister som de anställda rapporterar.
Det har i sin tur lett till att personal slutat slå larm när fel och brister upptäckts. Därmed bryter de också mot Socialstyrelsens regler om avvikelsehantering och riskerar också patienternas säkerhet. Gun Johansson, byrådirektör på Socialstyrelsens tillsynsenhet i Örebro, ser allvarligt på att det inte längre skrivs så kallade tillbud- och avvikelserapporter när nåt utöver det vanliga inträffar. Det kan handla om hot om våld, överbeläggningar och felbehandlingar av patienter. - Det är konstigt att inte verksamhetscheferna är intresserade av att lyssna på sin personal, som ändå är närmast patienterna, säger Gun Johansson till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".