Snöbrist hotar Engelbrektsloppet

Årets upplaga av skidtävlingen Engelbrektsloppet är hotat. Trots dagens snöfall måste man nu lägga om banan - och i värsta fall ställa in även årets lopp.
Förra året tvingades man ställa in det anrika loppet på grund av snöbrist - och problemet är det samma även i år. Det skulle i så fall få stora ekonomiska konsekvenser, det säger ordföranden i loppet Sven Bergman till P4 Västmanland. - Än finns det ju chansen att vi får snö. Vi hoppas för varje liten snöflinga de ritar på tv-kartan att den ska komma på Norberg. Om loppet ställs in måste styrelsen diskutera hur man ska gå vidare. - Det ser mörkt ut i så fall. Ett bidrag från EU skulle kunna rädda loppet, men besked om det väntas först i mars. Vad skulle det betyda för intresset för loppet om det blir inställt för andra året i rad? - Intresset sjunker hela tiden det har vi ju märkt de senaste tio åren. Finns det ingen snö i de här områdena så tappar ju folk intresset för skidåkning överhuvudtaget. Årets lopp är planerat till den 9 februari.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".