Dyster revisionsrapport för Sala kommun

En revisionsrapport över ekonomin i Sala kommuns nämnder visar att barn- och utbildningsnämnden samt vård- och omsorgsnämnden tillsammans har en progos på ett underskott på 32 miljoner kronor.
Och trots att barn och utbildningsnämnden beslutat om att minska personalstyrkan med 50 personer har effekten av de uppsägningarna ännu bara givit marginellt resultat. I Sala skolor finns det, enligt rapporten fler vuxna per elev än i riket i snitt. Om nämnden hade fått detta klart för sig så hade man kunnat hantera situationen på ett annat sätt, vilket hade kunnat göra neddragningarna på personalsidan mindre nödvändiga. Revisorerna understryker också att de budgetansvariga måste ta de ekonomiska ramarna mer på allvar. Man får inte bedriva en verksamhet som är större än vad pengapåsen medger. Förutom de största verksamheternas ekonomiska problem riskerar kommunledningsförvaltningen att göra ett rejält underskott. I augusti pekade det mot 4,8 miljoner vilket är drygt 13 procent mer än man fått som ram av budgetfullmäktige inför 2002.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".