Rättegång om dråp avslutas idag

På tisdagmorgonen inleddes sista rättegångsdagen mot de tre män står åtalade misstänkta för inblandning för dråp på en 68-årig man i Köping.
Mannen hittades död i sin lägenhet i oktober förra året. Två av de åtalade, en 37-åring och en 18-åring, är de som misstänks ha sparkat och slagit ihjäl mannen på ett, enligt åtalet, synnerligen rått och hänsynslöst sätt. Medan mannen låg döende på golvet ska de sedan ha rånat honom på hans värdesaker. Det är inte klart om den tredje åtalade, en 31-åring från Köping, var med vid själva rånet. Han åtalas därför för grov stöld alternativt häleri. När mannen hittades död visade både kroppen och tillståndet lägenheten på att han bragts om livet. Obduktionen bekräftade misstankarna. I förhör har den åtalade 37-åringen medgett att han varit i 68-åringens lägenhet och att han använt våld.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".