Läkare nöjda med förlikningen med Expressen

Läkaren Per Videhult från Västerås är nöjd med den förlikning som han och fyra andra läkare har nått med tidningen Expressen.
- Jag tycker vi fick den upprättelse som vi ville ha och även kompensation för den skada som publiceringen har åsamkat oss. Så vi är nöjda. Det var i juli 2001 som Expressen publicerade namnet på 80 läkare som varnats av hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd. Vad tidningen inte berättade var att flera varningar hade hunnit upphävas. I går skulle rättegången ha inletts, men innan dess nåddes alltså en förlikning. Vad läkarna och tidningen kommit överens om är ännu okänt. I och med förlikningen har läkarna förbundit sig att inte avslöja hur stor ersättning de fick. Läkarna har tidigare fått erbjudande om ekonomisk kompensation, men tackade då nej, eftersom de inte var nöjda med det erbjudandet. Det var inte tillräckligt med pengar helt enkelt? - Jag kan inte kommentera det. Tidigare har ni sagt att ni var intresserade av att få upprättelse i domstol, men det får ni ju inte nu? - Nej men om Expressen nu tillmötesgick oss på de punkter som vi tyckte var viktiga så kan man ju inte driva saken vidare i domstol. Kommer Expressen att publicera någonting om detta? - Du får hålla ögonen öppna....
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".