Köping vill anställa väktare mot stölder i centrum

Handlarna i centrum i Köping planerar nu att gå samman och anställa en väktare för att komma tillrätta med stölder och snatterier i butikerna. Liknande bevakning finns i flera andra städer, bland annat i Arboga.
Centrumledaren i Köping, Arne Bergström, säger till P4 Västmanland att det egentligen är polisens uppgift att bevaka stölder och snatterier, men eftersom polisen idag temporärt är underbemmanad, bland annat på grund av stora pensionsavgångar, måste man ta till väktare för att öka säkerheten för butiksägarna, de anställa och kunderna. I Arboga anställde man en väktare för några månader sedan och nu planerar Köping att samarbeta med dem. - Vi har bara goda erfarenheter därifrån. Vi har fått rapporter både från Centrumledarna, en del butiker och Securitas, som sköter bevakningen, att det är en mycket bra åtgärd som man kan vidareutveckla. Samarbetar vi med dem så ska vi nog kunna hålla buset borta från den här regionen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".