Landstingsråd vill inte kommentera underskottet

Landstingets ekonomiska kris är ännu värre än väntat, men det socialdemokratiska landstingsrådet Glenn Andersson vill inte säga något om eventuella besparingar.
- Nej, det finns ingen anledning att kommentera det idag, eftersom landstingsstyrelsen inte fått någon föredragning ännu, säger Glenn Andersson till P4 Västmanland. Bokslutet för Landstinget Västmanland visar att fjolåret, år 2002, ekonomiskt gick ännu sämre än väntat. Redan i höstas visade en prognos att landstinget skulle gå 150 miljoner kronor back under fjolåret, men siffran steg och underskottet blev hela 174 miljoner kronor. Redan idag finns beslut om besparingar på 180 miljoner kronor för i år, men både landstingsdirektör Jan Brithon och ekonomidirektör Nils-Erik Gustavsson säger till P4 Västmanland att det ökade underskottet innebär att besparingarna under 2003 kommer att bli större än så. Många frågar sig nu om det kommer ytterligare neddragningar inom vården. Men trots det vill det socialdemokratiska landstingsrådet Glenn Andersson inte säga något om eventuella besparingar. - Innan beslut om ytterligare åtgärder kan tas så är det landstingsfullmäktige som avgör det, säger Glenn Andersson till P4 Västmanland. - Från politiskt håll så inväntar vi den föredragning som ska ske på landstingsstyrelsen den 27 januari. Därefter tar vi ställning till vad som ytterligare behövs.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".