"Stockholm har orimligt stort inflytande"

Fagerstas kommunalråd, Stig Henriksson, är upprörd över en ledare i Dagens Nyheter, där det hävdas att Stockholms problem beror på satsningen på landsbygden.
Stockholms stigande arbetslöshet, fallande bostadspriser och tomma lokaler är ett resultat av kampanjen "Hela Sverige skall leva", hävdade Dagens Nyheter i en ledare i veckan. Enligt DN är det är inte rimligt att det rika Stockholm ska tvingas betala så mycket pengar till regionalt stöd till mindre starka landsortskommuner, så att man förlorar den egna växtkraften. Men det resonemanget upprör Stig Henriksson, kommunallråd i Fagersta. - Jag tycker det är oerhört nonchalant och dumt, rent ut sagt. Man kan inte ställa stad mot land på det sättet, säger Henriksson till P4 Västmanland. - Framför allt som Stockholms problem är till största del självförvållade - det måste man ta ansvar för. Stig Henriksson menar att Stockholm har ett stort inflytande på politiken eftersom beslutsfattarna i riksdag och regering finns där. - Det är klart att Stockholm har ett orimligt stort inflytande! säger Stig Henriksson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".