Läkarmottagningen i Virsbo kan räddas

De boende i Virsbo har fått det oväntade beskedet att familjeläkarmottagningen klarar sig undan nedläggning. Förutsättningen är att föreningen ”Framtid för Virsbo” kan ordnar dit en läkare - något som landstinget inte klarat.

På ett stormöte som Framtid för Virsbo anordnade i veckan lovade landstingsrådet Torsten Källberg att mottagningen blir kvar, bara man fixar dit en läkare.

Inge Larsson, ordförande i ”Framtid för Virsbo”, är både glad och förvånad.

Stängningen av familjeläkarmottagningen i Virsbo är ett av förslagen i det stora sparpaketet som landstinget lade fram för två veckor sedan. Landstinget ska ju spara 90 miljoner kronor under de kommande tre åren.

Men i Virsbo är man inte glad över planerna. Därför var det kanske inte så konstigt att stormötet där nedläggningshotet diskuterades lockade storpublik, 150 personer.

Resultatet blev alltså att det fortfarande finns hopp om att familjeläkarmottagnigen blir kvar -  om ”Framtid för Virsbo” lyckas locka dit en läkare.

Men frågan är hur kan de lyckas med det som landstinget inte lyckats med.

Inge Larsson, ordförande i ”Framtid för Virsbo”, är optimist:

- Vi hoppas att vi är duktigare. Jag tror att vi grejar det här!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".