Svegfors ordförande för stor utredning

Västmanlands läns landshövding Mats Svegfors blir nu ordförande för en stor utredning som ska se över den hela svenska samhällsorganisationen. Det uppdraget fick han från regeringen i går.
- Det känns roligt och hedrande att få det här uppdraget, säger Mats Svegfors till P4 Västmanland. Det blir första gången sen 1600-talet som den svenska förvaltningsmodellen ses över i sin helhet. Utredningen kommer bland annat att se över gränsdragningen mellan stat, kommuner och landsting och vilket ansvar de olika instanserna bör ha. - Jag ser hur myndigheterna strävar åt olika håll och man tappar överblicken, säger Mats Svegfors. Men det nya uppdraget innebär att Landshövdingen får mer att göra. - Jag håller just nu på att rensa i min kalender, jag måste med tungt hjärta avsäga mig några av mina andra uppdrag, säger han. Ordförande Mats Svegfors ska presentera första delen av utredningen till årsskiftet, enligt uppdraget. Den andra delen har inte någon tidsplan ännu.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".