Ny fotbollsarena i Västerås

Idag lämnade fotbollskubbarna VSK och IFK i Västerås, tillsamans med fotbollsalliansern, in ett förslag på hur man bör bygga en ny fotbollsarena i staden.
Förslaget går ut på att arenan ska ligga på Rocklunda, där det redan idag finns flera idrottsanläggningar. Första etappen, som man hoppas ska kunna stå klar om tre år, beräknas kosta mellan 15 och 20 miljoner kronor. Prislappen för HELA arenan, när den slutligen står färdig om ett antal år, beräknas hamna på mellan 50 och 80 miljoner kronor. För att kommunen ska klara av finansiereingen så föreslår idrottsalliansen att arenan byggs etappvis, säger Stig Pennemo, ordförnade för Västerås Idrottsallians. Åke Hillman, som är kommunstyrelsens ordförande, tog emot förslaget idag på förmiddagen. Han är nöjd med förslaget att bygget ska ske etappvis. Men mycket återstår innan arenan kan bli verklighet. Teknik- och idrottsstyrelsen och kommunstyrelsen måste fatta beslut i frågan, men Åke Hillman hoppas att kommunen kan fatta ett inriktningsbeslut under våren nästa år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista