Husrannsakan om smuggling av kinesiska barn i Västerås

Två personer med kinesisk bakgrund, och som misstänks för människosmuggling, har gripits i Västerås. De handlar om två kvinnor i 30 och 40 årsåldern som greps i en lägenhet i Västerås i tisdags kväll. De häktades i fredags på sannolika skäl misstänkta för människosmuggling och organiserande av människosmuggling avseende kinesiska barn.

Det var personal från gränspolisen i Stockholm och polisen i Västerås som genomförde en husrannsakan på en ännu så länge hemlig adress i Västerås.

Förra söndagen kom ett sällskap med 4 unga kineser till Arlanda. Två av de försvann omedelbart, men två barn togs om hand av Migrationsverket i väntan på utredning. Enligt nyhetsbyrån TT lämnade de två barnen Migrationsverkets boende i tisdags och tog sig till då till Västerås. Där greps de båda kvinnorna, som båda har kinesisk bakgrund. Och i fredags häktades de på sannolika skäl misstänkta för människosmuggling och organiserande av människosmuggling.

Kammaråklagare Marie Lind Thomsen, som leder förundersökningen, vill inte gå in på detaljer i utredningen, men hon säger till SR Ekot att det kan vara fler inblandade i smugglingen, men att inga ytterligare gripanden har gjorts.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".