Wenströmska gymnasiet öppet igen

Under tisdagen öppnade Wenströmska gymnasiet igen efter förra veckans hot då någon via internet hotade att döda elever på skolan. I torsdags förra veckan tipsade en elev på Wenströmska gymnasiet skolledningen om att en flyktig bekant till honom i en konversation över chatprogrammet MSN hotat att döda elever på gymnasieskolan.

- Vi har pratat i skolledningen och har en gemensam bild av att det har varit ovanligt lugnt och fint i skolan i dag, säger Marianne Thorén Andersson, rektor på skolan.

I samråd med polisen stängdes Wenströmska gymnasiet under fredagen och måndagen. Men efter att man gjort bedömningen att hotbilden var borta kunde eleverna på Wenströmska gymnasiet under tisdagen återvända till sin ordinarie undervisning. Men alla elever återvände inte till skolan idag.

- Jag uppskattar att det är ett par stycken från varje program som inte kommit hit idag, säger Marianne Thorén Andersson. Skolledningen har under tisdagseftermiddagen tagit kontakt med de elever som inte befann sig i skolan idag för att utreda om frånvaron berodde på oro eller vanlig sjukdom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".