Hyresgäster trötta på svartlistad fastighetsägare

Ett 20-tal hyresgäster på Slaggvägen i Skinnskatteberg har tröttnat på att deras fastighetsägare inte åtgärdar problem i lägenheterna.
Det handlar om bland annat fuktskador, uteblivet underhåll och utebliven snöröjning. Hyresgästerna har inte ens lyckats få kontakt med fastighetsägaren, berättar två av de drabbade; Sune Näslund och Jörgen Sjösten för P4 Västmanland. Problemen har funnits i flera år och nu har det gått så långt att Hyresnämnden dömt fastighetsägaren till 36 000 kronor i böter om han inte åtgärdar en rad problem. Men trots det har inget hänt. Enligt Sune Näslund och Jörgen Sjösten närvarade fastighetsägaren inte ens vid hyresnämndens möte. De boende har även vänt sig till hyresgästföreningen och kommunens miljöenhet för att få hjälp. Även P4 Västmanland har under flera dagar sökt fastighetsägaren, men mannens telefon är enligt en telefonsvarare spärrad för inkommande samtal. Efter hyresnämndens dom finns fastighetsägaren även med på hyresgästföreningens och tidningen Vår Bostads svarta lista.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".