Skinnskatteberg säljer inte

Skinnskattebergs kommun har nu definitivt avfärdat planerna på att sälja sina kommunala fastigheter.

Kommunen fick ett omdiskuterat erbjudande från ett brittiskt investeringsbolag, men även om kommunen nu tackat nej, finns oenigheten inom den styrande alliansen kvar.

Det var brittiska Evans Randal som erbjöd sig att satsa över 100 miljoner i Skinnskatteberg, dels genom att köpa kommunala fastigheter och dels genom andra investeringar.

Kommunalrådet Carina Sandor från folkpartiet har hela tiden varit skeptisk, eftersom hon inte litade på det brittiska företagets svenska representant.

Men från allianspartiet Skinnskattebergsdemokraterna menar flera att erbjudandet var mycket intressant.

Partiets Sune Larsson och Carl-Erik Fredman har krävt att erbjudandet ska behandlas i kommunfullmäktige, men deras motion har nu avslagits av kommunstyrelsen.

Carina Sandor säger till P4 Västmanland att kommunen nu definitivt tackat nej till erbjudandet och att kommunen inte har några planer på att sälja sina fastigheter.

Men Skinnskattebergsdemokraterna håller fast vid att erbjudandet borde ha behandlats på ett bättre sätt.

I en reservation skriver de att kommunstyrelsens behandling av det hela inte ens uppfyller grundläggande krav på hur ett ärende ska beredas.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".