Blandade känslor efter Schymans avgång

De fyra vänsterpartistiska kommunalråden i länet reagerar med blandade känslor; lättnad och sorg, på beskedet i går att Gudrun Schyman avgår som partiledare.
Kent Persson i Norberg menar att Gudrun Schymans avgång var oundviklig eftersom vänsterpartiet förespråkar en solidarisk skattepolitik. - Det är med lättnad jag tagit emot beskedet, säger han till P4 Västmanland. Inte heller hans kollega Mats Eriksson i Västerås tycker att Gudrun Schyman hade kunnat sitta kvar: - Det skulle ha blockerat partiets möjlighet att föra ut våra politiska budskap. Även i Köping finns ett vänsterpartistiskt kommunalråd, Hans-Olov Sjölund. Han tycker att Gudrun Schyman varit en bra partiledare som betytt mycket för vänsterpartiet, men: - Jag tror att det skulle bli svårt med trovärdigheten i framtiden. Hon har ju själv kritiserat andra som handlat på liknande sätt. Även om jag tycker att det är tråkigt att hon avgår, har jag förståelse för att hon väljer att göra det, säger Hans-Olov Sjölund. Vänsterpartiets kommunalråd i Fagersta, Stig Henriksson, säger att han känner en stor sorg över Gudrun Schymans avgång. - Jag tycker att hon varit en fantastisk partiledare som verkligen har förnyat politiken och det sätt man bedriver politik på, och då känns det verkligen tråkigt att slutet blir på det här viset, säger Stig Henriksson till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".