Fem åtalade för människorov

Fem män ska ha misshandlat en 27-årig västeråsare med sparkar, slag pepparspray och rövat bort honom. Idag åtalades de vid Västmanlands tingsrätt.

Det hela började med att en restaurangägare i Karlstad hade inbrott i sin restaurang. Han får tips om att det är den 27-åriga västeråsaren som har gjort inbrottet, men istället för att polisanmäla det hela bestämmer han sig för att ta lagen i egna händer.

Restaurangägaren samlar ihop fyra kamrater och i två bilar beger de sig till Västerås. De väntar ut 27-åringen som kommer till sitt hem på Önsta Gryta vid ett-tiden på natten den 22 oktober.

Enligt 27-åringern släpade de ur honom ur hans bil på parkeringen och började sparka och slå honom. Innan de fick ur honom ur bilen lyckades han kasta sig på tutan, vilket ledde till att det finns vittnen till misshandeln, vittnen som också larmade polisen.

Enligt 27-åringen slog de honom i huvudet upprepade gånger med en pistol. De lyckas släpa in honom i en bil och köra därifrån. Hela tiden slår de honom, sprutar pepparspray i hans ögon, trycker pistolen mot hans huvud och säger att de ska ta honom till Karlstad och döda honom.

Männen försöker också sätta på honom handfängsel men lyckas inte och därför stannar de bilen på Vasagatan utanför Ibis hotell. De fortsätter att slå och sparka 27-åringen och flera bilister som kör förbi ser vad som händer och larmar polisen.

Männen kastar ner honom i diket och försöker fly därifrån men polisen griper genast två av dem. Övriga tre kör i diket och grips även dem. Upp ur diket kravlar då 27-åringen, svårt medtagen efter misshandeln.

Samtliga fem män nekar till misshandeln och människorovet och hävdar att det var 27-åringen som attackerade dem och att de bara försvarade sig. Rättegången startar torsdag den 13 december.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".