Fastighetsägarna välkomnar svartlistning

Föreningen Fastighetsägarna mellansverige välkomar att namn och bild på de fastighetsägare som missköter sig publiceras i tidningen Vår Bostad.
Det är Hyresgästföreningen och tidningen Vår Bostad som regelbundet publicerar pubilcerar två listor med namn och ibland bild på de fastighetsägare som inte sköter sig. Det kan handla om uteblivet underhåll, obetalda el- och vattenräkningar och annat som drabbar hyresgästerna. På den svarta listan finns fastighetsägare som fällts i någon av landets 12 hyresnämnder. Domarna rör bland annat tvångsförvaltning eller beslut om vite om inte vissa åtgärder genomförs. Den andra listan, som kallas "årets sämsta värdar" bygger på en mer subjektiv bedömning. Fastighetsägare från nästan varje kommun i länet har funnits med på dessa listor. Bland annat fanns HSB med 1996, för misskötta fastigheter i Västerås. 1995 utsågs till och med en av länets fastighetsägare till "årets värsting", eftersom han fanns med på båda listorna med fastigheter i Köping och Sala. Listorna välkomnas även av fastighetsägarnas egen förening, som har 300 medlemar i länet. - Jag tycker inte att det är något fel, men man ska ju presentera det på ett sätt så att det blir pressetiskt riktigt, så att man inte hänger ut någon som man inte har fog för, säger han. På P4 Västmanlands fråga om hur tidningen sköter publiceringen, så svarar Pär Anderssson: -Jag tycker inte att det är något för oss att vara missnöjd över. Föreningens 300 medlemmar i länet äger tillsammans nästan 900 fastigheter eller dryggt 11 800 lägenheter.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".