Ny förlust för Tillberga

Tillberga förlorade hemmamatchen mot gästande Sandviken med 7-13 inför 260 åskådare. Tillberga var länge med i matchen och när det återstod fem minuter av första halvlek så var man i ledningen med 3-1 men när domaren blåste av för pausvila så var gästerna i ledningen med 3-5.

Tillberga bandy stod upp bra i första halvlek mot tabellettan Sandviken och var länge i ledningen. Mattias Rydberg, Mikka Tujula och Sebastian Brandt såg till att hemmalaget var i ledningen med fem minuter kvar av första halvlek men under de sista minuterna så vände Sandviken på matchen och gick till pausvila med ledning 3-5.

Tillberga gjorde en mycket bra första halvlek som tränarna Joakim Lilja och Pelle Fosshaug var nöjda med första halvan av matchen. En viktig sekvens i matchen var när domaren missade att blåsa straff för Tillberga och sedan så kvitterade Sandviken direkt i anfallet efter.

Sandviken verkade mer laddade för uppgiften under andra halvlek och man tog mer och mer över matchen. Sandvikens storstjärnor Patrik Nilsson och Magnus Muhrén gjorde lite vad de ville under delar av matchen.

Duon stod även för tio mål tillsammans, Nilsson för sju och Muhrén för tre. Tillberga fortsatte att jobba hårt men när inte utdelningen kom så blev man mer och mer frustrerade.

Sandviken visade varför man leder bandyns elitserie och visar upp ett stabilt spel över hela banan men även Tillberga, som fortfarande väntar på sin första seger i år, spelade långa perioder väldigt bra och kan man fortsätta på denna linje kan mycket väl första segern komma inom kort.

I hemmalaget gjorde målvakten Björklund debut för Tillberga och han var duktig, speciellt under första halvlek. Mattias Rydberg och Mikka Tujula förtjänar extra beröm i hemmalaget och i bortalaget bör Patrik Nilsson, Magnus Muhrén och Henrik Hagberg nämnas.

***

Tillberga Bandy - Sandvikens AIK 7-13 (3-5)
Tillberga: Mattias Rydberg 2, Mikka Tujula 2, Sebastian Brandt
Sandviken: Patrik Nilsson 7, Magnus Muhrén 3, Stefan Söderholm, Daniel Eriksson, Alexander Driagin.
Publik: 260

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".