Beslut tisdag om lärlingsutbildning

Under tisdagen tar utbildningsnämnden i Västerås beslut om den nya gymnasiala lärlingsutbildningen kommer att genomföras eller inte. Enligt förslaget kommer 114 lärlingsplatser delas upp på ProAros gymnasieskolor och Västerås praktiska gymnasium.

- Det är en del av regeringens åtgärdspaket mot ungdomsarbetslösheten. Och det kommer fungera som så att minst hälften av skoltiden kommer förläggas ute på arbetsplatserna, medan kärnämnena kommer att läras ut i skolorna, säger Lars Erik Lund, utvecklingsledare i Pedagogiska nämnderna stab.

Eleverna kommer bland annat att utbildas inom bygg, omvårdnad och till låssmeder från hösten 2008 till och med vårterminen 2010. Lars Erik Lund tror att förslaget kommer gå igenom, men att det kan finnas vissa förbehåll.

- Det skulle vara att de tycker att det inte hundraprocentigt förberett, men hela våren finns ju för att knyta kontakter, säger han. Under tisdagen har Utbildningsnämnden möte och kommer besluta om lärlingsutbildningens vara eller icke vara.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".