Sorg, vrede och besvikelse i (v)

Vänsterpartiet i Västmanland hade igår kväll ett möte för att diskutera situationen efter Gudrun Schymans avgång. Bland annat beslöt man att föreslå två kandidater till posterna som vice ordförande i partiet.
Det var många känslor som ventilerades på mötet igår kväll. - Det var både sorg, vrede och besvikelse, kan man säga. Det var en nästan tragisk sorti för Gudrun Schyman, säger Mats Ericsson till P4 Västmanland. - Man hade önskat att de hade slutat på ett bättre sätt. På mötet diskuterades vilka två personer man vill ha som nya vice ordföranden i partiet fram till partikongressen i februari nästa år, då man ska välja ny partiordförande. - Det är partistyrelsen som ska besluta, efter förslag från en valkommitté, men vi känner att vi vill lägga oss i, säger Ericsson. Västmanlands partidistrikt föreslår nu Jonas Sjöstedt och Ingrid Burman till de två posterna som vice partiordförande. - Jonas Sjöstedt är nästan självskriven som ansikte utåt i kampanjen mot ett EMU-medlemskap inför folkomröstningen, och han har ju också erbjudit sig. - Ingrid Burman är både riksdagsman och medlem i partistyrelsen, och har en bred politisk erfarenhet. Hon sitter också som ordförande i riksdagens socialutskott, säger Mats Ericson till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".