Reaktioner på skolsammanslagning i Heby kommun

Högstadiet på Morgongåva skola är hotat - för tredje gången på några år. Det upprör föräldrar och elever, som dock inte kommer att sluta protestera mot en nedläggning.
Enligt ett sparförslag från de styrande partierna i Heby kommun kan de 164 eleverna på Morgongåva skola komma att flyttas till Centralskolan i Heby redan till hösten. Ingalill Hellgren i föräldrarådet på skolan säger till P4 Västmanland att det är en dålig lösning att slå ihop fler elever, eftersom det redan idag finns det oroliga elever och barn med särskilda behov. - Jag tror inte på storskaleprincipen när det gäller barn. Ju färre barn desto mer tid får de från de vuxna. Även för några år sen hotades skolan av nedläggning. Då blev det stora protester med bland annat fackeltåg och demonstrationer. - Vi är ju inte mer trötta på det här, vi kommer att protestera igen. Eleverna är främst upprörda över att bussresorna blir längre. - Redan nu får man vänta väldigt länge på bussen om man bor i Vittinge. Om det blir ännu längre bussresor går ju mer tid åt till skolan, säger en elev.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".