SR P4 ska spara 40 miljoner

Sveriges Radios P4-stationer ska spara 40 miljoner kronor. Just nu försöker en arbetsgrupp hitta de sätt man kan spara på - och nästan inget är heligt.
Kjell Anderstedt, projektledare för den grupp som står för besparingarna, menar att allt är möjligt. - Det kan handla om sammanslagningar rent administrativt, att det blir färre chefer. Vi ska också titta på och bedöma publikens behov i olika delar av landet. Om de ser olika ut så kan det bli så att man sänder olika mycket beroende på publikens behov. Men det är alldeles för tidigt att säga, det är väldigt förutsättningslöst. Det finns också krafter som vill slå ihop en del stationer, exempelvis SR Sjuhärad och SR Göteborg. Anledningen till besparingarna på 40 miljoner är att staten bara medger att SR tillförs medel på två procent årligen. Kostnaderna däremot ökar med dryga tre procent årligen. Detta gap blir större och större för varje år. Därför har ledningen nu beslutat att spara 40 miljoner kronor på alla 26 P4-kanaler i landet. En del av pengarna, ca 13 miljoner kronor, kommer att gå tillbaka till verksamheten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".