Böteslapp på vindrutan - snart en vanlig syn i Köping?

Snart kommer lapplisorna till Köping

Politikerna i Köping har nu gett klartecken till lapplisor. Någon gång nästa år startar trafikövervakningen. Många som parkerar i Köping har lärt sig att det inte finns någon som kontrollerar att P-bestämmelserna följs, men de får alltså tänka om.

P-övervakning är nödvändigt, anser man på Tekniska kontoret i Köpings kommun.

- Folk följer inte de lagar och förordningar som finns; man parkerar lite som man vill idag. Mest är det tidsbegränsningen - om det är en ellet två timmar, så står folk hela dagarna, säger trafikteknikern Stefan Persson till P4 Västmanland.

- Det är många som parkerar på handikapplatser som inte har tillstånd, säger trafikingenjören Mia Ståhlberg.

Hon säger också att det visserligen finns övervakning i dag, men det är mest på papperet och inte i praktiken.

- Det är polisen som gör det i dagsläget. Men de känner att de inte har tid att prioritera en sådan sak, så de vill att vi ska ta över det framöver, säger hon till P4 Västmanland.

Många som parkerar i Köping har lärt sig att det inte finns någon som kontrollerar att parkeringsbestämmelserna hålls.

När P4 Västmanland går runt bland parkeringarna tar det inte lång stund att hitta en bil som står på en handikapparkering utan tillstånd.

Frågan om parkeringsövervakning i Köping har varit aktuell i många år, men politikerna har inte velat införa det tidigare. Det är först nu som fullmäktige har tagit beslutet.

När parkeringsvakterna börjar patrullera är inte klart än, men det blir tidigast i mars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".