Kriget har kommit till Fagersta

Ännu en gång har Fagersta blivit en krigsskådeplats. Men på grund av snöandet fick soldaterna ta bussen till kriget i stället för helikopter...
Det rör sig förstås om en övning. Det är norra Industriområdet, där Fagersta Bruk en gång fanns, som under några dagar är tummelplats för den svenska militären. Dagens krigssituation bygger på att fienden i form av en trupp från Livgardet i Stockholm belägrat Stålverk 2. Med helikoptrar skulle sedan räddningen komma. Men snöandet idag gjorde att Livregementets husarer istället fick ta bussen till krigsskådeplatsen... Övningsledaren, bataljonschef Håkan Berglind, hoppas att man ska kunna använda helikoptrar senare under övningen. - Det är viktigt att övningen sker under så realistiska former som möjligt. Vi förbereder ju oss för det värsta som kan hända, säger Håkan Berglind till P4 Västmanland. Krigsövningen i Fagersta avslutas på fredag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".