Strömsholm Grand National räddat

Anrika galopptävlingen Grand National i Strömsholm är räddad. Tidigare har skattemyndigheten hävdat att tävlingen inte är momspliktig, vilket betydde en hård ekonomisk smäll. Dessutom har det rått brist på kvalificerade hästar.
Det har också varit svårt att hitta sponsorer, eftersom ATG först beslutade att inte tv-sända tävlingarna. De ekonomiska problemen är lösta, och banchefen Thomas Quist berättar för P4 Västmanland att även det sista hindret för tävlingen är undanröjt: problemet att hitta kvalificerade ekipage till tävlingens höjdpunkt, steeplechase (kyrktornsjakt). Ett svårt tävlingsmoment, eftersom alla hinder ser olika ut och dessutom är höga. - En genomgång visade att bara 13 ekipage i Norden var kvalificerade, berättar Thomas Quist. Men nu har tävlingsledningen hittat hästar och ryttare från Tyskland eller Polen som är aktuella för tävlingen. Tävlingsmomentet steeplechase måste ingå för att tävlingen Grand National ska få behålla sitt namn.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".