Stort kulturmöte i Norberg

I helgen samlades ett 80-tal kulturarbetare, politiker och kommunchefer från olika delar av landet i Norberg för att diskutera hur man lokalt kan främja kulturell kreativitet.
Satsningen på ''Framtidshyttan'' i Norberg och Fagersta är ett exempel på hur orter som drabbats av tillbakagång kan hitta ny livskraft genom kulturen. Därför valde man att anordna kulturmötet just i Norberg. Bakom seminariet stod stiftelsen ''Framtidens kultur'', och projektledaren Lasse Ernst menar att det är viktigt att politiker och andra tar tillvara på den kreativitet som finns hos människor. - Det handlar inte bara om pengar. Den största uppgiften från kommunalt håll är att dunka folk i ryggen, och säga ''Bra idé! Nu ska vi se hur vi kan hjälpa till för att vi tillsammans ska kunna lösa det'', säger Lasse Ernst till P4 Västmanland. Under seminariet visade Norberg upp sin kulturella satsning ''Framtidshyttan'' som kan inspirera andra ute i landet att arbeta på liknande sätt. - Det är en lite unik satsning, där vi jobbar väldigt mycket med alla de ideella föreningar som finns här i Norberg, och som jobbar med industrihistoriska miljöer på olika sätt och utvecklar dem, säger Pia-Marie Petersen-Jensen som är projektledare för ''Framtidshyttan''. Kommunalrådet Kent Persson är stolt över att man valde just Norberg som mötesplats. - Det är en bekräftelse på det arbete och den process som pågår i Norberg, säger han till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".