"Livet är en fest" i Västerås

Över 1 000 ungdomar, fritidsledare och politiker förväntas komma till Västerås i maj. Då äger den nationella ungdomskonferensen ''Livet är en fest'' rum.
Droger, demokrati och ledarskap är några av de ämnen som ska avhandlas på konferensen som ska pågå 15 till 18 maj. Kända underhållare och artister ska medverka - bland annat gruppen "The Ark" som avslutar konferensen med en konsert. Alice Bah ska hålla i en paneldebatt om ledarskap. Tillställningen väntas locka runt 1 000 deltagare från hela landet; framför allt ungdomar. Men också fritidsledare och politiker. Tillsammans ska de komma fram till vilka frågor som är de viktigaste för undomarna nu och i framtiden. Resultatet ska sedan överlämnas till ungdomsminister Lena Hallengren. Men det är själva mötet som är det viktigaste, säger Per Olof Rask som är projektledare. Han hoppas att konferensen ska bli ett minne för livet för dem som är med. - Vi vill att ungdomar och vuxna reser tillsammans och upplever de här dagarna i Västerås, säger Per Olof Rask till P4 Västmanland. Frågor om alkohol, droger, ledarskap och demokrati är kommer att diskuteras, men resten bestäms av deltagarna själva. - Här är alla frågor tillåtna! Kommunförbundet, Alkoholkommittén, Mobilisering mot narkotika, Ungdomsstyrelsen och Riksidrottsförbundet står bakom konferensen. Som namnet på konferensen - "Livet är en fest" - antyder ska tillställningen mer likna en ungomsfestival, och det hela avslutas med konsert och disco. Men försäljning av alkohol - det är det inte tal om. - Nej, inte ens "The Ark", om de begär det, kommer att få det, säger Per Olof Rask.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".