Priskrig på bensin i Sala

Det råder priskrig på bensin i Sala. Priset är nu nere på 8:05 per liter - hela två kronor billigare än på en del försäljningsställen i Västerås.
Bensinpriset skiljer mycket mellan olika ställen i länet. Som billigast i Sala är priset nere på 8:05 litern. I Västerås kostar bensinen på sina håll över tio kronor. Enligt Peter Tjärnberg, försäljningschef på Shell i Sverige, började det hela med att bolaget tog bort rabatterna på kortautomaten i Sala, och i stället införde ett nettopris. - Vi säljer till lägsta pris, och det verkar inte vissa av våra konkurrenter tycka om. Därför försökte de ha ett ännu lägre pris. Vi vill ge våra kunder ett attraktivt pris, så vi följde med, säger Peter Tjärnberg till P4 Västmanland. JET-macken i Sala hakade på priskriget. - Vi har alltid hållit ett lågt pris, och det tänker vi fortsätta med, säger Stefan Vulkan, Sverige-chef på JET. Priskriget i Sala ser därmed ut att fortsätta...
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".