Inga löften om distriktssköterska i Tärnsjö

Landstinget ger inga löften om fortsatt verksamhet vid distriktssköterskemottagningen i Tärnsjö. Det stod klart när en stor delegation idag uppvaktade primärvårdsledningen.
Ett sparkrav på sex miljoner kronor hotar verksamheten vid mottagningen i Tärnsjö. Delegationen som idag uppvaktade primärvårdsledningen hade 800 namnunderskrifter på protestlistor med sig. Att så många skrivit på protestlistorna är ett tecken på den oro som finns i bygden, säger Anders Möller från Tärnsjö. - Självklart är vi är oroliga. Det blir långa avstånd till vårdcentralen i Östervåla, där det är meningen att distriktssköterskemottagningen ska vara om det här förslaget genomförs. Anders Möller menar att avstånden ställer till problem för framför allt äldre personer som inte kan köra bil, och för barnfamiljer som ska besöka barnavårdscentralen. - Det kommer att bli dyrt och svårt för dem som bor i Tärnsjö, säger Anders Möller. Christina Hjulström, förvaltningschef för primärvården i länet, medger att servicen minskar och att tillgängligheten begränsas om förslaget genomförs. - Men vi har erfarenhet från ett antal nedläggningar av distriktssköterskemottagningar, och vi har klarat det bra. - Jag tror att vi ska kraftsamla kring vårdcentralen i Östervåla, säger Christina Hjulström till P4 Västmanland. I mitten av mars skall nedskärningsförslagen prövas politiskt för första gången.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".