Socialdemokratisk ja-kampanj startad

Idag bildades ''Socialdemokrater för Europa i Västmanland'', en kampanj som ska försöka få västmanlänningarna att rösta ja i folkomröstningen om ett svenskt EMU-medlemskap.
Men socialdemokratin är splittrad i frågan. Många socialdemokrater säger nej till ett svenskt EMU-medlemskap, även om det - i alla fall än så länge - inte finns någon motsvarande nej-kampanj i länet. Splittringen inom partiet oroar inte ordföranden i kampanjen, Göran Magnusson, socialdemokratisk riksdagsledamot från Köping: - Det är klart att enighet är ju styrkan i politisk verksamhet, men vi har ju en viss erfarenhet. Både från folkomröstningen om medlemsskap i EU, och tidigare kärnkraftsomröstningen. Jag tycker att vi kunnat hantera det på ett bra sätt i partiet. Genom studiecirklar, debatter, informationsdagar och tidningsartiklar ska ''Socialdemokrater för Europa i Västmanland'' jobba för att övertyga västmanlänningarna att rösta ja i folkomröstningen den 14 september. Göran Magnusson menar att valutaunionen är en viktig del i EU:s strävan att bevara freden i Europa. Han tror också att ett medlemskap ger ekonomiska fördelar, även om det också finns risker. - Det finns alltid risker i livet. Om vi skulle få en ekonomisk utveckling i vår del av Europa med problem kring lönebildningen eller andra störningar, då är det klart att man kan få bekymmer. - Men det finns ändå starka skäl för också Sverige att använda euro, säger Magnusson till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".