Demonstration i Sala mot besparingar

I Sala demonstrerade på lördagen cirka två tusen personer för en bättre skola i Sala och mot besparingar som hotar verksamheten. Det är den största demonstrationen i Sala kommun sen 1998. I demonstrationståget gick både barn i alla åldrar och föräldrar från hela kommunen. Under demonstrationståget skanderade både barn och föräldrar i kör: - Det skolan behöver, är lärare och klöver! Det vill vi ha! En skola som är bra!
Demonstranter från hela kommunen hade samlats. Protesterna handlade bland annat om nerdragningar på 12 miljoner. - Vi tycker att det inte ska minska resurserna till barnen. Det här får vi se som en markering, jag tror att politikena tänker efter och funderar över hur de ska göra rätt prioriteringar. Det säger Göran Hagerfors från Varmsätra i Sala kommun, en av arrangörerna till den här demonstrationen, till P4 Västmanland. Politikerna som väntade på stora torget var imponerade över den stora uppslutningen, men kommunalrådet Carola Gunnarsson, håller trots allt inte med om att skolan är satt på undantag. - I december beslöt vi att satsa 45 miljoner i investeringar, så jag tycker att det är en prioriterad verksamhet. Men självklart förstår jag att föräldrarna känner oro. Det säger Carola Gunnarsson, kommunalråd i Sala, till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".