Västerås

Politisk enighet om utförsäljning

Det stora fastighetsaffär i Västerås som offentliggjordes igår är bra för staden. Det säger Ulla Persson, socialdemokratiskt oppositionsråd i Västerås. Därmed är oppositionen och majoriteten i Västerås överens om utförsäljningen.

Fastighetsaffären berör fyra servicehus och lokaler för Mälardalens högskola. Västerås stad säljer fastigheterna till fastighetsbolaget Kungsleden för över en miljard kronor.

Tidigare har debattens vågor gått höga när det gällt den borgerliga alliansens utförsäljning av lägenheter hos det kommunala fastighetsbolaget Mimer. Oppositionen har högljutt kritiserat ombildning av hyresrätter till bostadsrätter.

Men nu när Västerås stad är på väg att göra sin största affär någonsin och sälja fastigheter för över en miljard kronor, är man övererens över blockgränserna.

- Det finns inget egenintresse i att äga fastigheter. Vid lämpliga tillfällen kan man göra sig av med dem för att använda pengarna till kärnverksamheten. Det kan vara klokt, säger Ulla Persson, socialdemokratiskt oppositionsråd i Västerås. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".